Paperassa a Torino

Bé, avui parlarem una mica de la paperassa que he hagut de fer des que vaig arribar fa 19 dies. Potser aquest podria ser més fàcil i unificat, però què hi farem, les coses són així! Vegem, doncs, el que cal aconseguir, almenys des de la meva experiència. Intentaré que estigui en ordre però perdoneu-me si m’equivoco en algun 😉

  • Mòbil italià: per evitar pagar una morterada per trucar la gent d’Itàlia, és bo comprar una tarjeta de mòbil italiana. Per a Erasmus, és molt recomanable la companyia Wind, on per 10 euros al mes tinc 4000 SMS i 4 hores de trucades amb altres clients Wind i fixos italians.
  • Inscripció a la universitat: tot i que ja estàs acceptat per la universitat de destí (en el meu cas, el Politecnico di Torino, alias PoliTo), t’has d’inscriure formalment a la universitat. Bàsicament això consta d’un formulari, i acabat tot et donen la targeta de la uni. Aquesta targeta és molt útil per la mensa, menjador d’estudiants, on pots dinar i sopar per 2.5€ cada àpat. La qualitat no és extraordinària… però són 2.5€!
  • Codice fiscale: És una mena de identificador fiscal que cal per coses com comprar un mòbil, firmar un contracte pel pis o aconseguir un abonament de transport, per exemple. Una combinació de lletres i números, bàsicament.
  • Carta d’acceptació: Per algunes universitats, quan estàs d’Erasmus, cal que a la universitat de destí t’omplin un formulari conforme has arribat com tocava, per a després enviar-lo per fax.
  • Internet: això ve més lligat al pis, però és paperassa igualment. En el nostre cas, hem hagut de contractar internet per 10 mesos al pis, companyia Fastweb (que patrocina Valentino Rossi, per exemple). En teoria ens arriba dijous. De moment, sobrevivim gorronejant Wifi dels veïns i amb la Wifi de la universitat.
  • Learning agreement: consisteix en l’acord que s’estableix entre tu mateix i la universitat quant a les assignatures que faràs durant la estada a la universitat estrangera. En el meu cas, com que és una doble titulació, està bastant marcat i segueixo el segon any del Màster (en italià, Laurea specialistica).
  • Abonament de transport: és l’abonament per estudiants de 10 mesos (també n’hi ha anual), proveït per l’empresa GTT (Gruppo Torinese di Transporti), l’equivalent torinès de la TMB barcelonesa. Són 103 euros, però en 10 mesos pots anar en bus, tramvia i metro com et sembli. No en tinc el temps ni les ganes, però l’equivalent a TMB sortiria molt segurament més car.

Pendent queden el permís d’estada (necessari, pels ciutadans UE, si estàs més de tres mesos a Itàlia) i actualitzar el codice fiscale amb el meu pis aquí a Torino, però a banda d’això ja està!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: