La web semàntica

Ara que ja fa dies que ha passat tot el tema d’avaluacions a la meva facultat (ja som a vacances!), i tal com tenia pensat si les coses anaven bé, poso a la vostra disposició un petit treball divulgatiu sobre la Web Semàntica. Dic això de la meva facultat perquè aquest treball s’engloba dins l’assignatura d’intel·ligència artificial de la FIB.

Què és la Web Semàntica, a tot això? Doncs és un nou tipus de Web ideat pel creador original del que ara coneixem com a Internet, Tim Berners-Lee, i busca més eficiència i aprofitament dels recursos que el concepte de la Web ens posa a la nostra disposició. La clau és que un recurs web sàpiga què és, contingui metainformació, i sigui més fàcil d’accedir-hi en les cerques.

Tot això, però, ho descobrireu amb profunditat i exemples al document. Al ser un document divulgatiu, en principi qualsevol seria capaç d’entendre’l amb uns coneixements molt però que molt bàsics sobre la Web en general, que tot usuari més o menys comú hauria de tenir. He intentat ser clar i fer-me entendre per tal que tothom interessat es pugui informar.

Teniu el document disponible aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: