TC Prophet

Ets estudiant de TC (assignatura obligatòria de tercer/quart curs de l’Enginyeria en Informàtica de la Facultat d’Informàtica de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya), i no tens massa temps per estudiar? És normal! Si tens sort, a continuació veuràs si se’t facilita l’estudi per a les proves parcials…

Com bé sabeu, les proves de TC consten de cinc preguntes, de les quals se n’ha de fer una a la prova. Les proves (demostracions de diferents àmbits de l’assignatura) duren mitja hora i són, segons el meu parer, poc agraïdes, doncs compten 0.5 punts (com a molt!) de la nota final, i duu bastant temps estudiar-les (almenys per a mi).

Però de totes maneres, hi ha la possibilitat de que les probabilitats de tocar un problema siguin mínimes, i puguis repartir els teus esforços d’una forma més eficient. A instàncies d’un bon amic, he creat un petit programa que, donat un DNI, et diu les probabilitats de que et surti cada problema.

TC Prophet

TC Prophet

La forma de calcular el problema a fer per a una persona és la mateixa per a cada prova i dia, i consisteix en agafar unes quantes xifres del DNI d’algú, fer-ne la suma, i aplicar mod 5 + 1. Així el resultat està entre 1 i 5. Per exemple, si el quadrimestre X a la classe del grup Y el mètode és agafar les tres primeres xifres:

  • DNI 49089156 -> (4+9+0) mod 5 + 1 = 13 mod 5 + 1 = 3 + 1 = 4 -> Problema 4.
  • DNI 45612495 -> (4+5+6) mod 5 + 1 = 15 mod 5 + 1 = 0 + 1 = 1 -> Problema 1.

A priori no saps quin mètode es farà servir (sinó, sabries la prova que et tocaria!), però es pot intentar mirar si és més possible que et toqui un problema o altres. I aquí entra el TC Prophet, que té dues modalitats.

  • La primera busca sobre totes i cadascuna de les possibilitats de seleccionar una prova. Per exemple, la primera i la última, o les xifres 3, 5, 6 i 7, o les dues del mig. Hi ha 255 possibilitats.
  • La segona busca sobre els casos més comuns segons he vist. No basant-me en casos concrets sinó en com es construeixen. N’hi ha 18.

Per al DNI 49089156, els casos més comuns són:

Imagen 3

I en canvi, per a 45612495, veiem que és impossible, en els casos més comuns, que li toqui la pregunta 3:

Imagen 4

Aquí us deixo el programa per a Java i el seu codi font. Per als que ho utilitzeu, recordeu que només són probabilitats. Si hi ha un 99% de probabilitats del problema 1 i un 1% del problema 2, encara és possible que surti el 2. Qualsevol dubte, o suggerència, o report d’un error, ja sabeu:

98dfa798ef3519fe253d1b32c7f5f193

PS: No sé de qui són els DNIs utilitzats com a exemple. Simplement, era per utilitzar casos més o menys reals.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: