L’any del Barça: doblet, de moment!

I just la setmana següent al malaurat partit del Barça contra el Vila-reial, on van estar a punt de guanyar la Lliga definitivament, ara ja podem confirmar-ho. El mateix Vila-reial que ens va privar de celebrar la victòria a casa, al Camp Nou, i per tant la Lliga, va guanyar ahir al Reial Madrid, 3 a 2, a l’estadi del submarí groc, El Madrigal, i així el Madrid està a 8 punts del Barça quan només en podrà guanyar fins a 6 en el que resta la Lliga.

Finalment, ja podem dir que som Campions de la Lliga 2008-2009, amb un mínim de 86 punts (de moment, ja és record històric!), la número 19 per al club, i que completa el cinquè doblet de la història Blaugrana, igualant l’Atlètic de Madrid i superant al Reial Madrid.

L’assumpte interessant de tot plegat és que això no és tot, i que hi ha més títols en joc. D’una banda, la Champions League contra el Manchester el 27 de maig. Guanyar aquesta competició permetria jugar la Supercopa d’Europa (contra el campió de la UEFA, Shakthar Donetsk o Werder Bremen) i el Mundialet de Clubs, l’únic títol que el Barça no té.

Amb la consecució d’un dels dos títols guanyats també accedim a la Supercopa d’Espanya, que serà aquest any contra el subcampió de la Copa del Rei, en el benentès que el mateix equip ha guanyat Copa del Rei i Lliga i, en certa manera, es Supercampió.

De l’altra, a títol personal, aquesta grandíssima temporada implicarà (segur, perquè no jugarà més en el que queda) el trofeu Zamora de porter menys golejat per a Víctor Valdés. També pot comportar el trofeu Pichichi al màxim golejador (de moment, Eto’o avantatja al segon, Forlán, per un gol, dos gols, a la meitat de la primera part d’aquest Mallorca-Barça).

Si és així seria molt probable una Bóta d’Or al màxim golejador europeu per a Eto’o. Finalment, el més important: la Pilota d’Or que dóna France Football al millor jugador de l’any 2009, que recauria indefectiblement per al crack del Barça, amb perdó d’Eto’o i Henry, que no és altre que Messi (o Iniesta, depèn!).

I tot plegat, un altre bombonet, i en queden dos. Fins el 27 de maig, nervis en augment, i dos bombons alhora en joc.

17052009486

El 27 de maig de 2009, al majestuós Stadio Olimpico de Roma, la temporada pot passar de ser molt bona a excelsa. Si el Barça guanya al Manchester, haurem vist la millor temporada de la història del Barça.

Fotos | Laporta, a Marca

2 Respostes to “L’any del Barça: doblet, de moment!”

  1. MrBlonde Says:

    Mmm quina bona pinta fan els Ferrero Rocher, fa molt de temps que no en menjo! De debò que calen excuses per menjar-te’ls? Si el Barça no guanya a Roma els llençaràs? Jeje.

  2. L’any del Barça: triplet! « Enaldi – El meu blog Says:

    […] de seguir la Champions a quarts i semifinals, el partit contra el Madrid, la Copa del Rei i la Lliga, ja la tenim aquí, i això implica dos bombons alhora, que ja m’he menjat: els millors en […]


Deixa un comentari