Aplicacions curioses per Mac(book)

El post d’avui el dedicaré a parlar de tres aplicacions curioses per a Mac OS. D’aquests tres, una és exclusivament per a portàtils, i una altra és només per a Macs amb adaptador de xarxes inalàmbriques. Totes tres són de Coconut Flavour, gratuïtes, i utilitzen la capa de presentació Cocoa, així que s’integren perfectament al sistema operatiu.

Ja fa un temps vaig descobrir una aplicació curiosa i útil a la vegada per a Mac OS: el Coconut Battery. Aquesta aplicació, senzillament, et mostra informació de la bateria del teu estimat Macbook (suposo que per iMacs i altres no mostrarà res!).

Concretament, com veiem a la figura posterior, mostra la càrrega actual i màxima del portàtil (fins aquí normal), però també mostra la càrrega màxima original i la càrrega màxima actual. Ah, però… ¿la càrrega varia d’un dia a altre? Doncs sí, augmenta! A base de carregar-la i descarregar-la, la bateria va augmentant de mica en mica. A mi m’ha augmentat un 2,37% des que el vaig comprar. Finalment, també et mostra els cicles de vida i l’edat del portàtil; curiós si més no.

imagen-1

Una altra aplicació curiosa és la Coconut Wifi. Aquesta aplicació és una extensió del Airport (no substitueix res, corre a part) que et mostra a cada moment les xarxes inalàmbriques al teu voltant (noteu que, amb l’Airport, heu d’esperar a que les busqui un cop seleccionat a dalt a la dreta). Un altre avantatge és que no cal connectar-nos-hi per saber si estan encriptades o no!

Com veiem a la captura següent, ens mostra totes les xarxes al voltant, si estan encriptades (color groc) o no (color verd). A més, a la barra superior del Mac OS, ens mostra el nombre de xarxes detectades (opcional), i un color (verd si n’hi ha alguna de no encriptada, groc si n’hi ha però són totes encriptades, vermell si no n’hi ha). Força útil.

imagen-22

Finalment, la tercera aplicació és la Coconut Identity Card. Aquesta aplicació ens mostra el lloc i la data de producció del nostre Macbook/iMac/etc sobre el qual corre el Mac OS. També hi ha una pestanya per a saber aquesta informació de l’iPod (jo l’he connectat i, tot i així, no m’ho mostra), i també hi ha utilitats per saber lloc i data de producció de qualsevol producte d’Apple, o si és robat (cal inserir nombre de sèrie en ambdós casos).

imagen-3

El meu Macbook, molt jove ell, es va fabricar a la Xina entre el 9 i el 15 de febrer de 2009.

Aplicacions | Coconut Battery, Coconut Wifi i Coconut Identity Card

Via | Coconut Flavour

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: